Aktuellt meddelande:

På grund av legaliseringen i Tyskland är det för närvarande förseningar i support och leverans. Tyvärr är ingen telefonsupport möjlig för tillfället, vi ber om din förståelse. Förfrågningar via e-post kommer att behandlas inom 7 - 10 arbetsdagar. Den aktuella leveranstiden är för närvarande 14-21 arbetsdagar. Vi ber därför om ditt tålamod. Beställda varor är naturligtvis reserverade för dig och kommer att skickas inom den angivna tidsramen.×
Gratis frakt från 1693 SEK 15 års erfarenhet Gratis frakt från 1693 SEK Snabb och diskret frakt
  1. /
  2. Ventilation & Klimat
  3. /
  4. Kolfilter

Kolfilter

Den enda doften som ett aktivt kolfilter släpper igenom: en hint av ingenting.

Aktivt kolfilter är filter som innehåller medicinskt kol (Carbo medicinalis eller medicinskt kol). Det aktiva kolet har en mycket stor yta på grund av dess struktur som liknar en svamp. Precis som en svamp har den porer i olika storlekar. I dessa öppningar, beroende på storlek, kan olika ämnen såsom damm eller föroreningar deponeras och härdas. Organiska föreningar, som också inkluderar lukt, sätter sig särskilt bra på det aktiva kolet. Det som finns kvar efter filtrering är en neutral lukt.

Hur ett aktivt kolfilter absorberar lukt

Så länge det fortfarande finns utrymmen där föreningarna kan ackumuleras absorberar kolet lukt. Om det inte finns fler utrymmen tillgängliga betraktas det aktiva kolfiltret som mättat och kan inte absorbera fler partiklar. Det är då nödvändigt att byta ut filtret. Luktfiltret har en förfilterfilt för att hålla grova partiklar som damm och föroreningar borta. På detta sätt når dessa inte porerna i det aktiva kolet, vilket förlänger hållbarheten. Vårt erbjudande till beställningen i vår butik inkluderar aktivt kolfilter från CarbonActiv och de billigare alternativen från PrimaKlima. Dessa är kompatibla med alla vanliga ventilationssystem och kanalfläktar, men diametern måste beaktas. För att ansluta till exempel två identiska diametrar är det bäst att använda ett anslutningsstycke (adapter). Om diametern är annorlunda läggs en reducerare till. Detta innebär att det aktiva kolfiltret kan installeras i befintliga ventilationssystem utan att behöva bytas ut helt.

Ett aktivt kolfilter absorberar lukt

Genom att bryta dem i partiklar ökar absorptionskapaciteten, vilket gör dem mindre och lättare. Standardfiltret kommer ofta med en fläkt, liknande en köksfläkt, som används i efterhand för ventilation och avlägsnande av lukt i rum. De är pålitliga när det gäller frånluftsprestanda och bearbetning. Deras minimum på 12 månader av kontinuerlig drift gör dem till ett utmärkt val.

Fantastiskt klimataktiverat kolfilter - så att lukt avdunstar snabbt.

PrimaKlima Eco Line
Effektiv luktborttagning med ett oslagbart pris-/prestanda-förhållande. Högpresterande luftfiltrering med en 3 cm tjock aktiv kolbädd av samma höga kvalitet som Industry Line. I många praktiska storlekar.

PrimaKlima Industry Line
Prima Klima Industry Line Premium aktivt kolfilter kännetecknas av en exceptionellt lång livslängd och oslagbar luktadsorption. De påfyllningsbara filtren har en 4 cm tjock bädd av högaktiverat CTC80-3mm kol av bästa kvalitet med en yta > 1200 m²/g. Detta garanterar en extra lång kontakttid mellan luft och aktivt kol och tar därmed bort lukten effektivt.> Högkvalitativa metalldelar säkerställer maximal stabilitet och hållbarhet. Den extra långa flänsen säkerställer en säker anslutning. Prima Klima-aktivt kolfilter är nästan 100 % återvinningsbart.

PrimaKlima Carbocone Line
Det nya produktsortimentet av aktivt kolfilter från PrimaKlima innehåller filter i storlekar från 400cbm/h ø100mm till 3000cbm/h ø250mm. Den förbättrade, patenterade, koniska utformningen av den inre korgen ger stora fördelar såsom längre livslängd, upp till 30 % förbättrad filtreringseffektivitet och därmed ett jämnt utnyttjande av aktivt kol. Den cylindriska strukturen i Carbocone-aktivt kolfilter möjliggör en jämn luftgenomströmning över hela filterytan. På så vis laddas det aktiva kolet jämnt med föroreningar. Bädden av aktivt kol på filtrets sugsida är 5 cm tjock och 4 cm tjock längst ner på filtret. Om du letar efter billiga filter med aktivt kol bör du definitivt testa ett Prima Klima aktivt kolfilter. Om du letar efter de bästa filterna av aktivt kol bör du testa CarbonActiv. Du kan köpa aktivt kolfilter billigt här i odlingsbutiken. Beställ helt enkelt och luktfiltret är snart hos dig.

Absorberar lukt innan den når din näsa.

Det finns lämpliga ersättningsfiltar (även kallade förfilter) för aktivt kolfiltret Industry & ECO-serien från Prima Klima, som vi har redo för dig i vårt sortiment. Förfiltret bör bytas ut med jämna mellanrum för optimal användning för att skydda filtret från damm.

Aktivt kolfilter från CarbonActive - 100 % kvalitet. 0 % lukt.

Carbon Active är en revolution inom luktneutraliseringsfilter för aktivt kolfilter (AKF), som filtrerar all lukt 100 % från luften.

Standardfiltret använder små kokosnötsaktiverade kolpartiklar (Ø 0,4-0,8 mm), som är manuellt anordnade i filterfiltmattor. Genom att krossa det aktiva kolet i partiklar förstoras den luktneutraliserande ytan flera gånger, vilket ökar adsorptionskapaciteten (adsorptionskapacitet) för molekylerna. Tack vare denna innovativa struktur är standardfiltren lättare, mindre och effektivare.

Driftområde:
Standardfiltret eftermonteras i kombination med en fläkt för enkel ventilation och avlägsnande av vanliga gaser och lukt i rum. För att säkerställa optimal adsorption, se till att filtret med fläktens maximala kubikkapacitet är överdimensionerad med 20 %.
  • Kapacitet 200m3/h-3000m3/h
  • Rumsstorlek 1 m³-50 m³
  • Relativ luftfuktighet: ‹ 65 %
Ersättningsfilten är anpassade efter storlek och lämpar sig för CarbonActive-seriens standard- och granulatfilter och finns också i vår odlingsbutik. Ersättningsförfiltret skyddar effektivt kolet från dammföroreningar och ökar filtrenas livslängd.

Viktigt: Om du har en luftfuktare bör du inte rikta den direkt på det aktiva kolfiltret. Dessutom kan du, beroende på inställning använda luktneutraliserare från ONA.
Loading ...