Gratis frakt från 1693 SEK 15 års erfarenhet Gratis frakt från 1693 SEK Snabb och diskret frakt
  1. /
  2. Ventilation & Klimat

Ventilation & Klimat

Ventilation - syrerik luft för dina växter. Nästan ingen lukt i ditt hem.

Ventilationen är en faktor som inte bör underskattas vid växtodling. Speciellt unga växter behöver rätt odlingsförhållanden för att de ska kunna utvecklas optimalt. Här hos oss hittar du olika typer av fläktar som kanalfläktar från PrimaKlima eller S&P. Till skillnad från andra typer av fläktar har de fördelen att de kan drivas med aktivt kolfilter. Dessa har funktionen att filtrera lukt från luften. För att undvika för tidig mättnad av aktivt kolfilter för att förhindra och därmed förlänga deras livslängd har de alla en så kallad förfilterfilt, vilket förhindrar att grova partiklar och damm kommer i kontakt med det aktiva kolet.

En lugn ventilation med stor effekt.

För att du ska kunna använda dina ventilationssystem så tyst som möjligt erbjuder vi ljuddämpare i olika diametrar och former. Det ska vara möjligt att hitta rätt ljudisoleringssystem för alla situationer. För att uppnå goda resultat har det visat sig användbart att installera dämpningen direkt före och efter fläkten.

Fantastiskt väder varje dag i växttältet

Det enda som saknas är rätt ventilationsteknik för att styra ventilationssystemet. Här kan du få hastighetsregulatorer för reglering av fläktar samt termometrar och hygrometrar för övervakning av temperatur och fuktighet. Och så att växterna varken är för kalla eller för torra har vi olika befuktnings- och värmesystem som kan styras manuellt eller helt automatiskt via en digital styrenhet.

Korrekt ventilation är ingen hemlighet.

Mängden av den friska luften som ska tillföras till Odlingstältn varierar och beror på storleken. Dessutom genererar en LED-odlingslampa och även andra elektroniska enheter i utrymmet mycket värme, vilket bör beaktas när man väljer ventilation. Med rätt ventilationssystem kan du reglera klimatet för små och stora inomhusväxthus.

Växter andas lätt med optimal ventilation.

Varje ventilationssystem bör underhållas regelbundet för att garantera perfekt ventilation hela tiden. Utan tillräcklig frisk luft kan en växt nämligen inte andas och följaktligen inte växa. Det aktiva kolfiltret bör bytas ut senast när ventilationsprestandan minskar. Kontakta gärna vår kundtjänst om du behöver professionell hjälp av en rådgivare för att välja rätt ventilationssystem.
Loading ...