Gratis frakt från 1693 SEK 15 års erfarenhet Gratis frakt från 1693 SEK Snabb och diskret frakt + 2700 produkter
  1. /
  2. Växtbelysning

Växtbelysning

Spotlight på: växtbelysning

Det viktigaste vid växtodling är tillräcklig belysning för fotosyntes i tillväxtfasen och blomningsfasen. Olika hjälpmedel krävs för optimal växtbelysning. Dessa har vi listat här i denna korta guide. Vi erbjuder olika ljusmedier, ballaster, reflexer och odlings-LED-lampor för att belysa dina växter.

Placera varje växt i rätt ljus.

När det gäller ljuskällor görs en skillnad mellan två lampor:
  • Halogenlampor av metall med en hög andel blått ljus för tillväxtfasen
  • Natriumånglampor med en hög andel gult och rött ljus och den idealiska ljusintensiteten för blomningensfasen
En högkvalitativ LED-odlingslampa så som SANlight Q6W lyser också perfekt upp stora odlingslådor så som Homebox R240.

Upplyst duo

Den praktiska dubbla lampan är en metallhalogen- och natriumånglampa samtidigt. Denna kategori inkluderar också lysrör. Dessa är idealiska för alla stadier av tillväxt, från sticklingar till vegetativ tillväxtfas.

Minska strömförbrukningen. Förläng hållbarheten.

Du kan också hitta lämpliga ballaster i elektronisk eller konventionell form för alla typer av ljus i vår butik. Ballasternas funktion är att ansluta dem i serie med lampan så att de begränsar strömmen till lampan till dess nominella värde. Elektroniska ballaster är dimbara och ger högre ljusintensitet med lägre strömförbrukning. Konventionella apparater kännetecknas av att de vanligtvis håller i årtionden.

Tänk inte två gånger: reflektera växtljus och maximera tillväxten

Vi tillhandahåller också reflektorer för optimal belysning av odlingsområdet, vilket ökar effektiviteten i tillväxt- och blomningsfasen. Dessutom reducerar reflektorer strålningsvärmen genom enhetlig ljusfördelning. Man skiljer också mellan olika typer:
  • En hammarreflex med en speciell beläggning säkerställer hög ljuseffekt genom optimal reflektion
  • den största modellen är Avenger Large. Lämplig för lampor upp till 1000 watt och kan belysa fyra kvadratmeter tillväxtarea.
  • Cooltube-reflektorer är integrerade i ventilationssystemet så att värme extraheras. De är idealiska för mindre utrymmen.
För belysningssystemen hittar du tillbehör samt kompletta armaturer och samordnade belysningssatser för alla tillväxt- och blomningsfaser. Om du behöver hjälp kan vi gärna ge dig råd via telefon: 040 - 2442 416 80 eller i vår odlingsbutik på plats i Hamburg.
Loading ...