Gratis frakt från 1693 SEK 15 års erfarenhet Gratis frakt från 1693 SEK Snabb och diskret frakt + 2700 produkter
  1. /
  2. Gödning

Gödning

Växtvård: för långvarigt nöje och en bra skörd

Vackra växter i huset och trädgården ger en stor dos av glädje. Å andra sidan kan man bli besviken och ledsen när plantorna inte växer ordentligt, har gula blad eller har lite blomning. Det finns några saker att tänka på när du tar hand om dina växter så att du kan njuta av dina växter under lång tid.

Växter behöver ljus, vatten, koldioxid och värme för att utvecklas. Näringsämnen i jorden spelar också en roll, främst kväve, fosfor och kalium. Växten absorberar dessa näringsämnen genom rötterna. För optimal växtskötsel är valet av växtsubstrat eller förbättring av marken genom gödsling avgörande.

Inomhusväxter får nya näringsämnen genom regelbunden transplantation i färska substrat och lämplig gödsel. Även i trädgården måste näringsämnen tillföras i jorden. Bearbetning och skörd tar bort element som saknas i den naturliga ruttningsprocessen och som inte längre kan bidra till näringsbalansen. För att kompensera för denna näringsbrist och för att stimulera hälsosam växttillväxt finns det flera odlings gödselmedel tillgängliga, till exempel NPK-gödselmedel eller kvävegödselmedel.

Inte ens optimal växtskötsel kan förhindra att skadedjur eller sjukdomar infekterar dina växter. De vanligaste skadedjuren inkluderar bladlöss och fjällinsekter, spindelmider och skadliga flugor. Om växten är infekterad uppträder symtom på bladen och blommorna. Här krävs det att man snabbt tar och gör åtgärder så att skadedjur inte sprids och växten inte får permanent skada. I naturen hotas växterna också av sniglar och gnagare som sorkar. En enda snigel kan äta upp din salladsbädd på en natt. Svampsjukdomar är också vanliga i trädgården, den mest kända är mögel och dunig mögel. Vi erbjuder ett brett utbud av produkter för att förebygga och bekämpa sjukdomar och skadedjur på dina växter.

Regelbunden beskärning av träiga växter och prydnadsväxter bidrar också till vård av växter. Nedskärning stimulerar växttillväxt och främjar blomningen.

När du hanterar bekämpningsmedel eller herbicider bör du alltid vara uppmärksam på den exakta dosen och särskilt vid kontrollerad odling.

Mycket mindre känslighet för växter, men erbjuder i ett mindre utrymme en Odlingstält så som Homebox Q100, den särskilt höga Homebox Q120 Plus, eller Homebox R240 om det kan vara lite större.
Loading ...