Gratis frakt från 1693 SEK 15 års erfarenhet Gratis frakt från 1693 SEK Snabb och diskret frakt
 1. /
 2. Växtbelysning
 3. /
 4. LED växtbelysning

LED växtbelysning

Energibesparande och långvarig: LED-odlingslampan

En LED-odlingslampa är för närvarande det bästa valet på marknaden när det gäller optimal belysning för växter. Den oslagbara fördelen: LED-tekniken är mycket överlägsen de konventionella glödlamporna och energibesparande lamporna och även i direkt jämförelse med en High Pressure Sodium (HPS) eller metallhalogenlampa (MH-lampa). Till exempel kräver en LED-odlingslampa, till skillnad från alla andra odlingslampor, mycket lägre wattvärden för samma lumenvärden och är därför b etydligt effektivare i testet. LED-lampor finns i många utföranden från tillverkare som Lumatek, Sanlight, Greenception, PrimaKlima Lucilu Shuttle 6, Secret Jardin som uppfyller alla krav.

Använd fördelarna med LED-odlingslampan

När det gäller odling inomhus är rätt ljus och därmed rätt lampor särskilt viktigt. Med valet av rätt lampa kan de olika tillväxtfaserna optimeras - från odlingsfasen till tillväxtfasen till blomningsfasen. LED-växtlampor passar perfekt för detta användningsområde och övertygar med flera aspekter:
 • Odlingslampor med LED-teknik ger det perfekta ljuset utan att betydande värme går förlorad.
 • LED-odlingslampor är mycket energieffektiva tack vare deras betydligt lägre strömförbrukning.
 • Växtbelysning med LED-lampa kräver minimalt underhåll och är långvarig.
 • Jämfört med andra typer av belysning utsätts inte LED-lysdioder för slitage och ger även efter många år ett konstant spektrum av färger och samma ljusintensitet.
 • Sammantaget är driften av en LED-odlingslampa mycket effektiv och billig, trots det högre inköpspriset. Detta är framför allt för den sparade elen.

Välutvecklad LED-teknik för växter som mognar snabbt

LED-odlingslampornas ljus har anpassats optimalt till behoven hos denna speciella belysning genom år av forskning - särskilt av de två marknadsledarna Osram och Cree. Det finns inte heller något bättre alternativ för tillväxtfasen eller för odling av skott. Större områden kan belyses optimalt med de kraftfulla LED-armaturerna eller -panelerna. För mindre områden är individuella, individuellt kombinerbara LED-spots eller ett kluster med 3 till 15 watt mer lämpliga. Ifall odlingsområdet ökar växer belysningssystemen helt enkelt med det. Vissa tillverkare erbjuder utbyggbara moduler för detta. På så vis kan man börja med en enda modul och gradvis lägga till fler.

Rätt färgspektrum för optimalt växtljus

Det röda och blåa färgspektrumet som LED-växtljuset avger är avgörande för en sund och jämn tillväxt av växter. Användningen av dessa olika typer av ljus säkerställer att växterna får exakt det ljus de behöver, beroende på deras tillväxtfas. Detta fungerar bäst med användning av LED-armaturer där flera individuella LED-spots med ett anpassat färgspektrum utvecklar sin effekt.

Bekväm, användarvänlig teknik

LED-odlingslamporna visar sina styrkor och kvalitet under en kontinuerlig drift. Den inbyggda ventilationen av armaturerna arbetar väldigt tyst och garanterar vanligtvis en underhållsfri drift i mer än 10 000 timmar. De levereras inte bara redo för anslutning med en kontakt. Vissa av dem kan till och med styras var som helst med hjälp av en app via WLAN och därmed justeras när som helst efter behov. Detta möjliggör individuell kontroll under hemodling när det är nödvändigt.

Growland LED-odlingslampor är övertygande

Vårt sortiment inkluderar alla produkter för växtbelysning. Oavsett vilken LED-odlingslampa som fortfarande saknas i din Odlingstält -installation så har vi de bästa LED-odlingslamporna i vårt sortiment. Detta oavsett om det är fullspektrum-odlingslampor som täcker hela ljusspektrumet eller LED-odlingslampor med specifika våglängder, som är idealiska för motsvarande blomnings- eller tillväxtfas, eller till och med ett bredbandsljusspektrum för fruktbildande växter. Vi har odlingsljus av hög kvalitet till imponerande priser. Ett av våra bästa odlingsljus är till exempel Sanlight Q6W LED.

Hos oss kan du köpa billiga LED-odlingslampor från följande tillverkare:
 • Greenception - En tillverkare baserad i Tyskland med fokus på modern LED-teknik.
 • Lumatek - En brittisk tillverkare av högkvalitativa ballaster och LED-odlingsljus.
 • PrimaKlima - En tillverkare, tidigare från Tyskland, idag i Tjeckien. Med ett brett utbud och ett överkomligt pris.
 • SANlight - Effektiva växtbelysningssystem från Österrike
LED-odlingslamporna finns i en mängd olika styrkor. Klicka helt enkelt på våra produkter och ta reda på mer om hur du köper rätt styrka för din installation. Vi sammanställer gärna ett lämpligt LED-paket till dig och ger dig gärna råd via telefon eller på plats med vår många års erfarenhet.
Loading ...