Gratis frakt från 1693 SEK 15 års erfarenhet Gratis frakt från 1693 SEK Snabb och diskret frakt
  1. /
  2. Odlingsmedium
  3. /
  4. Coco

Coco

Kokosjord eller kokosunderlag är ett populärt medium för odling av växter och sticklingar. De erbjuder några unika fördelar för din växtodling.

Fördelarna med kokossubstrat och kokosjord för dina växter

- Porositet: Kokosjord är mycket porös. Detta möjliggör utmärkt luft- och fuktcirkulation för dina växters rötter. Detta främjar en bättre rotutveckling och en sundare tillväxt för dina växter.

- Kokosjord är ren och steril: Våra tillverkare är mycket noga med att se till att produkten är ren när de blandar ditt kokossubstrat. Beroende på tillverkare tvättas eller sköljs den färdiga produkten igen för att säkerställa att kokosjordssubstratet inte innehåller några svampar eller skadedjur. Om kokossubstratet blir mögligt beror det oftast på att konsumenten vattnar för mycket.

- Hållbarhet och återanvändning: I regel kan substratet återanvändas efter användning och grundlig sköljning med enzymer. Se tillverkarens produktbeskrivning.

- Effektiv fukthållning: Kokossubstrat kan lagra fukt mycket bra. Denna frigörs sedan gradvis till växten. Var dock försiktig så att kokosjorden inte övervattnas, eftersom detta kan leda till mögeltillväxt om den används under lång tid.

- Miljövänligt alternativ: Kokosjord innehåller inte torv och anses därför vara ett miljövänligt alternativ till konventionell blomjord. Vid tillverkningen används kokosnötets skal, som annars skulle slängas som avfallsprodukt.

Köp kokosjord och kokossubstrat

På Growland lägger vi stor vikt vid produkter av hög kvalitet och ett gott rykte hos våra leverantörer. Därför kan du bara köpa kokosunderlag från följande tillverkare hos oss. Plagron Coco, Canna Coco, BioBizz Coco Mix och UGro Rhiza. På så sätt säkerställer vi att ditt odlingssubstrat är av konstant hög kvalitet och att du får exakt samma produkt varje gång du köper.

Är du övertygad om coco för dina växter?

Köp då ditt favoritsubstrat av coco online på Growland nu och ta tillväxten av dina växter till nästa nivå.

Loading ...